Crema organiseert barista workshops voor personen die het barista vak willen leren kennen (theorie), en ook zelf technieken willen leren (praktijk).


Espresso Techniek:

Drink je graag espresso, cappuccino of liever een long black? Heb je thuis een espressomachine staan of wens je er een aan te schaffen? Tijdens deze workshop leer je de handelingen ter bereiding van een correcte espresso. Het opstomen van melk tot microfoam wordt aangeleerd en het maken van een basis latte art.


Duur: 3 uur      Prijs: € 60,00 (incl. btw)

Data: zie onze agenda.Latte Art:

Om latte art kunsten te ontwikkelen dient men wel over een basis espressotechniek te beschikken. Tijdens deze workshop wordt het opstomen tot microfoam aangeleerd, samen met etching en free pour latte art technieken. Verschillende tekeningen worden hierbij gedemonstreerd.


Duur: 2 x 3 uur

Prijs: € 120,00 (incl. btw)

Data: zie onze agenda.


Slow Coffee:

Onder de term “slow coffee” vallen verschillende zetmethodes waarbij we met aandacht onze koffie bereiden. Elke methode vraagt een aanpassing van de malingsgraad, temperatuur van het water, extractietijd,… In groep leer je elk je eigen filterkoffie bereiden met de V60 methode. Naast filterkoffie worden ook andere zetmethodes ook gedemonstreerd waarbij je alle tips & tricks meekrijgt.


Duur: 1 x 3 uur

Prijs: € 60,00 (incl. btw)

Data: zie onze agenda.


Koffie Kennis:

De barista workshop “Koffie Kennis” is ideaal voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar het product koffie. Het verhaal begint bij de oorsprong in Ethiopië en gaat verder met de verspreiding van verscheidende Arabica en Robusta variëteiten. Met behulp van een powerpoint presentatie en syllabus, wordt de lange weg van koffiebes tot koffieboon verteld. De verschillende origines, verwerkingsmethodes en het branden van koffiebonen komen aan bod. Ondertussen geniet u van diverse koffie soorten ter kennismaking van de vele aroma’s en zetmethodes van koffie.


Duur: 1 x 3 uur

Prijs: € 60,00 (incl. btw)

Data: zie onze agenda.


Koffie Kaart:

De koffiekaart in horecazaken wordt steeds uitgebreider, maar wat is het verschil tussen een cappuccino en een caffè latte? We bereiden klassieke Italiaanse recepten en ook nieuwigheden. Zo ontdek je welke soort koffiedrinker je bent. Koffie combineert goed met verschillende ingrediënten, maar weet u ook welke en hoe te maken? Bereidingswijzen en hoeveelheden dienen steeds afgestemd worden met de producten die je wenst te combineren met koffie. Een aantal vuistregels worden meegegeven ter bereiding van coffee cocktails. Je leert je eigen signature drink ontwerpen.


Duur: 2 x 3 uur

Prijs: € 120,00 (incl. btw)

Data: zie onze agenda.


Barista @ home?

Voor versgebrande koffiebonen kunt u terecht bij onze leveranciers;

Viva Sara (Kortrijk)

Van Ouytels (Lier)


Wenst u thuis ook heerlijke espresso’s te zetten op een espressomachine... neem een kijkje op de website van onze partners, handelaars in espressomachines en koffiemolens;

CDS automaten

Limarc

Schuilenburg